5 anledningar till att skicka pengar till ett bankkonto med Western Union

Komma runt By Cecilia Hendrix Sep 30, 2019

Vi har dig i åtanke i allt vi gör på Western Union. Vi strävar efter att erbjuda dig bästa möjliga penningsöverföringsupplevelse så att du kan stötta dina nära och kära oavsett var du befinner dig. Western Union gör det därför enkelt att skicka penningöverföringar online till miljarder olika bankkonton runt om i världen.

Varför ska du skicka pengar online till ett bankkonto med Western Union? Här är 5 anledningar:

 

Nummer 1: Transparenta avgifter

I många delar av världen lägger banker på avgifter om du vill överföra pengar till en väns bankkonto från utlandet. Dolda avgifter och komplicerade valutakursberäkningar kan göra det dyrt och förvirrande att skicka pengar från bankkonto till bankkonto. Du har hamnat rätt hos Western Union om du vill skicka pengar till en annan bank utomlands på ett bekvämt sätt.

Med Western Unions penningöverföringstjänster får du alltid koll på valutakurser och avgifter innan du genomför överföringen. Ett mycket bra sätt att göra internationella penningöverföringar är att skicka dem mellan bankkonton – det är dessutom ofta också mycket billigare än att skicka pengar för kontant upphämtning.

 

Nummer 2: Gör det enkelt för nära och kära att ta emot pengar

De flesta människor använder Western Union för att stötta familj och vänner och för att göra livet lättare för dem. Även om du inte kan vara hos dem personligen, vet du att de åtminstone är finansiellt stöttade. Att skicka pengar till ett bankkonto med Western Union innebär att mottagaren inte ens måste lämna huset för att hämta pengarna. Inga köer, ingen väntan, bara pengarna dina nära och kära behöver direkt på deras konton.

 

Nummer 3: Enkla upprepade överföringar

Vi tror att penningöverföringar som görs till ett annat bankkonto online är ett smart sätt att skicka pengar. Det ska därför också vara så enkelt som möjligt. Om du regelbundet gör överföringar till ett bankkonto utomlands tycker vi att du bara ska behöva ange mottagarens uppgifter vid första överföringstillfället. På WU.com och i Western Union®-appen kan du enkelt spara mottagarens bankontouppgifter och göra upprepade överföringar när du vill – antingen på språng eller bekvämt hemifrån.

Nummer 4: Finansiera investeringar utomlands

Alla som gör investeringar utomlands letar efter ett sätt att genomföra stora överföringar på ett tryggt och enkelt spårbart sätt. Det maximala beloppet du kan skicka till ett bankkonto kan variera beroende på avsändar- och mottagarland. Du kan alltid kontakta vår kundtjänst om du har frågor om överföringsbegränsningar.

Vi vet hur viktigt det är att känna trygghet när stora belopp skickas utomlands. Tack vare MTCN (spårningsnumret) kan du känna dig trygg i att dina mottagare kan spåra varje internationell penningöverföring i realtid.

 

Nummer 5: Universal kompabilitet

Uttrycket ”cash is king” må vara sant – men det är inte alla som accepterar kontanter när du vill betala saker utomlands. Att kunna överföra pengar till konton utomlands gör det enkelt att betala lån och andra räkningar i ett annat land. Möjligheten att kunna göra upprepade överföringar gör inte bara månatliga betalningar enklare utan innebär också att du slipper öppna ett bankkonto utomlands.

Oavsett om du stöttar nära och kära eller investerar i en framtid, finns det flera anledningar till att skicka pengar till bankkonton. Vi strävar efter att erbjuda bästa möjliga penningöverföringsupplevelse till våra kunder över hela världen. Läs mer om hur Western Union kan hjälpa dig skicka pengar för goda ändamål.