Skip to main Content
 • Receiver
 • Payment
 • Review
 • Receipt

Personvernerklæring

Oppdatert 11. mars 2019


Western Union, våre datterselskaper og tilknyttede selskaper («Western Union» eller «vi» eller «oss») ønsker å ivareta personvernet ditt og er forpliktet til å behandle personopplysningene dine i samsvar med rimelig informasjonspraksis og gjeldende personvernlovgivning for å tilby deg en bedre tjeneste. Hvis du vil se en liste over lokale Western Union-enheter, kan du gå til avsnittet «WESTERN UNIONS JURIDISKE ENHETER.»

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Western Union samler inn, bruker, beskytter og deler personopplysningene dine når du benytter tjenestene våre på nettstedet, i lokalene våre og i appen, samt valgene dine om hvordan informasjonen samles inn og brukes. Personopplysninger betyr alle opplysninger relatert til en identifisert eller identifiserbar person.

Når du bruker tjenestene våre, tar kontakt med oss, bruker nettstedet vårt eller appen eller deltar i lojalitetsprogrammene våre (samlet kalt «tjenester»), samler vi inn personopplysninger om deg som vi kan bruke sammen med andre opplysninger som samles inn eller genereres under kundeforholdet vårt. Vi samler inn forskjellige typer personopplysninger om deg, som kan omfatte:

 • kontaktinformasjon, for eksempel navn, postadresse, e-postadresse, telefonnummer og fødselsdato, kjønn, statsborgerskap, yrke, sivilstatus og fødselsnummer
 • transaksjonsinformasjon, inkludert pengeoverføringer og fakturabetalinger
 • forretningsrelatert informasjon som hjelper oss å tilby tjenestene våre til deg, for eksempel medlemskap i lojalitetsprogrammer, hvordan du bruker tjenestene våre, bank- og kredittinformasjon, kontaktpreferanser og markedsføringsvalg
 • teknisk informasjon, inkludert verten som du bruker for å få tilgang til Internett, IP-adressen din eller enhetens annonse-ID, geolokasjon hvis aktivert, informasjon om enheten (for eksempel informasjon om enhetsegenskaper, innstillinger, programmer, lagring og bruk), mobilapp, nettleser og operativsystemets programvare, sosial profil og nettverksinformasjon, dato og tid når du besøker nettstedene våre, og adressen til nettstedet som sendte deg til nettstedet vårt, når du besøker oss. Vi samler inn personopplysninger fra aktiviteten din på nettet, som beskrevet i avsnittet «INTERNETT-TEKNOLOGI.»
 • opplysninger om samsvar, inkludert forebygging av svindel, identitetsbekreftelse og sanksjonskontroller.

Hvis du vil utføre en pengeoverføring eller bruke andre betalingstjenester, må du oppgi enkelte opplysninger som Western Union trenger for å gjennomføre overføringen og for å overholde de juridiske forpliktelsene vi har med hensyn til overføring av penger. Hvis du lar være å oppgi enkelte personopplysninger, kan dette påvirke evnen vår til å tilby tjenester til deg. Dette kan inkludere informasjon om identifikasjonsmetoden som brukes til å sende eller motta en transaksjon (dersom loven krever det), inkludert identifikasjonsdokumentet eller en kopi av nevnte dokument, selve transaksjonen, bankkonto og betalingsinformasjon.

Western Union samler inn personopplysninger på flere måter:

 • gjennom transaksjonsskjemaer og samhandlingen din med Western Union-agenter og -partnere
 • gjennom elektroniske skjemaer, registreringer for lojalitets- og belønningsprogrammer eller konkurranser samt andre elektroniske tjenester vi tilbyr (der enkelte kan administreres av tredjeparter på vegne av Western Union)
 • i forbindelser med kundestøtte eller konsultasjon, inkludert bruk av e-post, post, telefonsentre eller live chat
 • i forbindelse med vedlikehold og oppgradering av tjenestene våre
 • gjennom automatiserte metoder som kommunikasjonsprotokoller, e-postmeldinger og informasjonskapsler (cookies) eller lignende INTERNETT-TEKNOLOGI;
 • gjennom mobilappene våre (der enkelte kan administreres av tredjeparter på vegne av Western Union)
 • gjennom måten du bruker sosiale medier eller andre offentlige datakilder på
 • gjennom interessen din for Western Union-annonser på nettsteder til tredjeparter

I tillegg til personopplysningene vi samler inn om deg, kan vi også samle inn personopplysninger fra personen som du sender penger til og/eller mottar penger fra, samt agentene våre, tjenesteleverandører, forretningspartnere, selskaper som bekrefter identitet, selskaper som håndterer betalings- og svindelrisiko, politimyndigheter samt kommersielle og offentlige datakilder.

Vi bestreber oss på å bruke rimelige organisatoriske, tekniske og administrative sikkerhetstiltak som overholder gjeldende lover og regler, for å sikre personopplysningene dine. Vi søker også å begrense informasjonsadgangen til de av våre ansatte, agenter og representanter som virkelig behøver å se opplysningene. Til tross for dette, som du trolig er klar over, kan tredjeparter på ulovlig vis fange opp eller få tilgang til overføringer sendt til oss. Tredjeparter kan også instruere deg om å videreformidle personlig informasjon til seg gjennom å utgi seg for å være Western Union.

Ta kontakt med oss umiddelbart som beskrevet i «KONTAKT OSS» -delen, hvis du har grunn til å tro at personopplysningene som innehas av Western Union, kan være utsatt for risiko.

Vi bruker Internett-teknologi som informasjonskapsler, tagger og websignaler på nettstedene våre, i mobilapper eller når du besøker et tredjepartsnettsted hvor Western Union tilbyr nettbaserte tjenester for en rekke formål, inkludert, men ikke begrenset til de som er beskrevet i avsnittet «SLIK BRUKER WESTERN UNION PERSONOPPLYSNINGENE VI SAMLER INN».

Western Union har gjort det mulig for brukeren å administrere informasjonskapsler på nettstedene våre. Vi kan lese eller skrive informasjonskapsler basert på preferansenivået ditt. (Merk: Informasjonskapsler som er stilt inn før du skiftet preferansenivå, opprettholdes på datamaskinen din. Se nettleserinnstillingene hvis du vil fjerne dem, og eventuelt «Hjelp»-funksjonen i nettleseren.) Dersom nettleseren din ikke støtter JavaScript, kan du finne ut om informasjonskapslene som brukes på nettstedene våre, og du kan bare administrere bruken av informasjonskapsler via nettleserinnstillingene. Merk at dersom du deaktiverer alle informasjonskapslene i nettleseren, vil dette begrense funksjonene på nettstedet og kan gjøre det vanskeligere å fullføre transaksjonen.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Western Union bruker informasjonskapsler, kan du følge denne koblingen: https://www.westernunion.com/dk/en/cookie-information.html

Western Union bruker personopplysningene vi samler inn for å:

 • tilby bedre tjenester til deg og hjelpe deg med å få en personlig tilpasset opplevelse og med å utføre transaksjoner og få tilgang til kontoinformasjon.;
 • gjenkjenne deg så du kan forbli pålogget i løpet av økten uten å måtte skrive inn passordet på nytt
 • utføre analyser for å forstå kundene våre og gi dem en enda bedre opplevelse
 • fastslå om du kom til Western Union via et banner eller nettstedet til et tilknyttet selskap
 • levere innhold som er spesifisert for dine interesser, på nettsteder og programmer som ikke er tilknyttet Western Union
 • få et bedre innblikk i hvor effektive kampanjene våre er, og om du handlet basert på salgsfremmende meldinger
 • fremme sikkerhet, redusere økonomisk risiko og bekjempe svindel på tvers av tjenestene våre

 

Western Union kan bruke personopplysningene dine som forklart andre steder i denne erklæringen, på følgende juridiske grunnlag:

 • Vi bruker personopplysningene dine til å tilby tjenestene våre til deg: Dette inkluderer bruk av personopplysninger som er nødvendige for å utføre pengeoverføringer og bruke betalingstjenester, forhåndsbetalte kort eller lojalitetsprogrammer. Vi kan bruke denne informasjonen til å oppfylle en kontrakt med deg eller til å ta initiativ til å inngå en kontrakt for ovennevnte eller andre Western Union-produkter eller -tjenester.
 • Vi bruker personopplysningene dine til legitime forretningsformål: Dette inkluderer bruk av personopplysninger til å analysere og forbedre produktene våre, lokalene våre, tjenestene våre, driften vår, driften av nettstedet og kundeopplevelse din og for å måle avkastning på investeringer for markedsføring og hvor fornøyde kundene er med tjenestene. Dette kan omfatte bruk av informasjonen din til å utføre markedsundersøkelser. Vi kan også bruke personopplysningene dine til kundeservice og til å beskytte sikkerheten og integriteten til teknologien, systemene og tjenestene våre.
 • Vi bruker personopplysningene dine til juridiske formål: Dette inkluderer bruk av personlig informasjon som er nødvendig for å overholde juridiske og forskriftsmessige plikter knyttet til hvitvasking av penger og finansiering mot terrorisme, oppdagelse, forebygging og rettsforfølgelse av svindel og tyveri, samt forebygging av ulovlig bruk av tjenestene våre eller andre ulovlige eller urettmessige aktiviteter. Dette kan også omfatte etablering, utøvelse eller forsvar av juridiske rettigheter og krav fra Western Union og andre, samt overvåking og rapportering av samsvarsproblemer. Dette kan omfatte bruk av personopplysningene dine til å bekrefte identiteten din og bruk av tredjeparter til å hjelpe oss med å gjøre det.
 • Vi kan behandle personopplysningene dine basert på samtykket ditt, slik det er beskrevet i denne erklæringen: Dette inkluderer samtykke til å motta markedsføringskommunikasjon, med mindre noe annet er påkrevd i gjeldende lover. Hvis vi ber om ditt samtykke, vil vi informere deg om de tiltenkte formålene som informasjonen din vil bli brukt til.
 • Vi opplyser deg når informasjonen din er nødvendig for å levere tjenester du ber om, eller som er påkrevd av loven. I visse tilfeller, for eksempel når du bruker pengeoverføringstjenester, kan vi kanskje ikke tilby tjenestene våre med mindre du oppgir visse personopplysninger.

 

Western Union vil også, underlagt ditt samtykke, varsle deg om tilbud, kampanjer og oppdateringer angående produktene og tjenestene våre. Disse kan omfatte tilbud via e-post, telefon, post, SMS, sosiale medier og andre kommunikasjonskanaler og digitale kanaler.

Du kan når som helst avregistrere deg fra å motta henvendelser med markedsføring. Hvis du ikke lenger ønsker å motta markedsføringsrelaterte varsler fra oss fremover, kan du melde deg ut ved å følge instruksjonene i det aktuelle elektroniske mediet eller ved å kontakte oss som beskrevet i «KONTAKT OSS»-delen.

Vær oppmerksom på at hvis du velger å ikke motta markedsføringsrelaterte varsler fra oss, kan vi likevel sende deg viktig service-, administrasjons- eller transaksjonsrelaterte varsler.

Western Union retter ikke tjenestene eller produktene våre mot barn som er under 13 år. Western Union samler ikke med viten inn eller oppbevarer informasjon fra personer som er under 13 år.

Western Unions nettsted kan ha koblinger til tredjeparters nettsteder og omvendt. Western Union har ikke gjennomgått, kontrollerer ikke og er ikke ansvarlig for innhold eller personvernpraksis på nettsteder som har koblinger til eller fra vårt nettsted. Western Union kan ikke holdes ansvarlig for noen av disse nettstedene, innholdet på dem eller deres retningslinjer for personvern. Western Union bifaller ingen tredjeparters nettsteder og gir heller ingen garantier med hensyn til informasjon, programvare eller andre produkter eller materialer som eventuelt er tilgjengelig der, eller resultater som kan oppnås ved å bruke dem.

For noen av de formålene som er oppført i denne erklæringen, kan Western Union fremlegge gjeldende personopplysninger, inkludert, men ikke begrenset til navnet ditt, kontaktinformasjonen din, fødselsnummeret ditt, kunde-ID-nummeret ditt, adressen din, transaksjonsmønstrene dine og bankkontoinformasjon din til følgende typer organisasjoner eller parter:

 • Western Unions konsernselskaper og tilknyttede selskaper, inkludert de som er oppført i avsnittet «WESTERN UNIONS JURIDISKE ENHETER»;
 • Nødvendige lokale innbetalingslisensenheter som er relevante for en transaksjon, inkludert de som er oppført i avsnittet: «IKKE-TILKNYTTEDE LOKALE LISENSIERINGSENHETER»;
 • agentene eller forretningspartnerne våre som tilrettelegger for pengeoverføringen eller den bestemte tjenesten du har bedt om
 • tjenesteleverandører, betalingsbehandlere, bankpartnere og databehandlere som er innleid for å levere forretnings- og kundetjenester
 • kundeservice, basert på ditt samtykke der det er aktuelt, inkludert markedsføring, reklame og kundetilfredshet- og markedsundersøkelser på våre vegne
 • tjenesteleverandører og databehandlere som er innleid for å hjelpe oss å kontrollere at opplysningene du oppgir, er nøyaktige, og for å bekrefte identiteten din og håndtere risikoer knyttet til sikkerhet, svindel og identitet.
 • tredjeparter som har fått tillatelse fra deg til å få innsyn i kontoen og/eller kontoinformasjonen din for å utføre tjenester for deg, for eksempel leverandører av kontoinformasjonstjenester og leverandører og tjenester for betalingsinitiering.

Vi kan overføre personopplysninger vi innehar, i forbindelse med et salg eller en overdragelse av hele eller deler av virksomheten vår. Vi kan også videreformidle personopplysningene dine globalt, i den grad det er pålagt eller tillatt ved gjeldende lover og forskrifter, til tilsynsmyndigheter og finansielle myndigheter, politimyndigheter, domstoler, regjeringer eller offentlige organer for å oppfylle samsvarskrav og juridiske forpliktelser eller for å bekrefte eller forsvare rettighetene og interessene til Western Union eller andre.

Vi overfører opplysningene dine til parter i land utenfor landet informasjonen ble hentet, inkludert, men ikke begrenset til USA, som tillatt eller pålagt i henhold til gjeldende lov, tilsynsmyndigheter, politiet og offentlige etater. Videre, når du sender eller mottar penger til eller fra et annet land, vil vi også være pålagt å dele noen av personopplysningene dine med det aktuelle landet slik loven krever eller tillater. Vi overfører visse personopplysninger om deg til datasentrene våre i USA eller en region der det kreves av lokal lovgivning, og behandler dem for å oppfylle de juridiske forpliktelsene som gjelder for tjenestene våre. Vi lagrer også enkelte personopplysninger som samles inn basert på markedsføringsvalgene dine, i datasenteret vårt i USA. Ved å bruke Western Unions tjenester er du innforstått med at det kan forekomme slike overføringer av opplysninger utenfor landet der du bor.

Personopplysninger som overføres utenfor EØS til land som EU-kommisjonen mener ikke gir tilstrekkelig beskyttelse, vil bli beskyttet gjennom egnede avtalebestemmelser eller andre EU-godkjente virkemidler, som pålagt ved lov. Du kan få en kopi av disse tiltakene ved å følge denne koblingen: til https://EC.Europa.EU/info/Law/Law-topic/data-Protection/data-transfers-Outside-EU/Rules-International-transfers-Personal-data_en

Personopplysninger vil bli oppbevart i samsvar med de lovpålagte tidsrom som er fastsatt i forskrifter som gjelder økonomiske transaksjoner, inkludert i lover om bekjempelse av hvitvasking, anti-terrorfinansiering og andre lover som gjelder for oss. Utover dette vil vi bare beholde opplysningene hvis vi trenger dem til de formål som de ble samlet inn for, eller for å løse eventuelle spørsmål du måtte ha. Vi beholder vanligvis ikke informasjonen din lenger enn nødvendig for formålene som den ble innhentet for, med mindre vi har en juridisk forpliktelse til å holde den i en lengre periode eller om det er tilrådelig for Western Unions juridiske posisjon å beholde informasjonen (for eksempel i forbindelse med foreldelsesinnsigelser, rettstvister eller lovbestemte undersøkelser).

Du har rett til å vite om vi behandler personopplysningene dine, og til å be oss om en kopi av opplysningene kostnadsfritt. Du har rett til å be om en oversiktlig og maskinlesbar kopi av visse opplysninger du har oppgitt til oss. Vi kan belaste deg et rimelig gebyr for å gi deg opplysningene, eller ikke etterkomme forespørselen, hvis forespørselen åpenbart er ubegrunnet eller urimelig. Du har rett til å be oss om å slutte å sende deg henvendelser med markedsføring. Du har rett til å be oss om å korrigere opplysninger om deg som er ufullstendige, unøyaktige eller foreldet. Du har rett til å be oss om å slette visse opplysninger om deg, begrense enkelte bruksområder for opplysningene som gjelder deg, samt motsette deg enkelte former for bruk av dem. I den grad vi behandler personopplysninger basert på et samtykke fra deg, kan du trekke samtykket som tillatt i henhold til gjeldende lov. Registrerte brukere kan også gå til westernunion.com og redigere profilinnstillinger. Du har videre rett til å klage til personvernansvarlig eller en tilsynsmyndighet angående vår behandling av personopplysninger. Når vi mottar en forespørsel, kan vi be om ytterligere opplysninger fra deg for å bekrefte identiteten din. I noen situasjoner kan vi nekte å handle eller pålegge begrensninger på rettighetene dine slik det er tillatt i henhold til gjeldende lov. Hvis du vil utøve disse rettighetene, kan du gå til forespørselsportalen for personopplysninger eller kontakte Western Union gjennom avsnittet «KONTAKT OSS». Vi vil forsøke å svare på forespørselen din innen 30 dager, men kan ha rett til å utvide dette tidsrommet i visse tilfeller. Vi vil etterkomme forespørselen din i den grad dette kreves i henhold til gjeldende lovgivning.

Hvis du har en klage eller et spørsmål om hvordan vi håndterer personopplysninger, ber vi om at du sender en skriftlig henvendelse. Vi vil undersøke saken din og generelt svare deg skriftlig innen 30 dager etter mottak. Du kan også kontakte oss, inkludert personvernombudet vårt, på wuprivacy@westernunion.com.

Hvis du vil kontakte oss via et gratis eller lokalt telefonnummer, kan du følge denne koblingen for å kontakte WU-kundeservice: https://wucare.westernunion.com/s/customer-care-home

Western Union forbeholder seg retten til å endre denne personvernerklæringen. Oppdaterte personvernerklæringer legges ut på dette nettstedet når det blir gjort tilføyelser. Vi anmoder deg om å gjennomgå denne personvernerklæringen når du er innom, for å få en oppdatert versjon.

Forbrukere i USA, inkludert de i Vermont, California, Nord-Dakota, Texas og Nevada, kan følge denne koblingen til Western Unions personvernerklæring.

 

Subjekt

Kontaktinformasjon/adresse

Western Union Financial Services (Australia) PTY. LTD.

Level 7

400 George Street

Sydney, NSW 2000 Australia

Western Union International Bank GmbH (Østerrike)*

THE ICON VIENNA (Tower 24), Wiedner Gürtel 13, A-1100 Vienna

Western Union Retail Services Belgium

Place Louise 6, 1060 Saint-Gilles, Belgia, Belgia

Western Union Financial Services (Canada), Inc.

925 Marine Dr

North Vancouver, V7P 1S2 Canada

Western Union Network (Canada) Company

Suite 900, 1959 Upper Water Street, Halifax, NS, Canada B3J 3N2

Western Union Payment Services GB Limited

200 Hammersmith Road, London, Storbritannia, W6 7DL

Western Union Payment Services Ireland Ltd (Irland)**

Unit 9

Richview Business Park

Clonskeagh, Dublin, 14 Irland

Western Union International Limited (Irland)

Unit 9

Richview Business Park

Clonskeagh, Dublin, 14 Irland

Western Union Network (Irland) Limited

Unit 9

Richview Business Park

Clonskeagh, Dublin, 14 Irland

Western Union Japan KK

Metro City Kamiyacho 7f, 1-5, Toranomon 5-Chome, Minato-Ku Tokyo, Japan

Western Union Payments (Malaysia) Sdn Bhd

16th Floor, Wisma Sime Darby, Jalan Raja Laut, 50350 Kuala Lumpur, Malaysia

Grupo Dinámico Empresarial S.A. de C.V.

Av. Paseo de la Reforma No. 505, piso 17, Col. Cuauhtémoc, Delegación Cuauhtémoc, C.P. 06500, Ciudad de México

Western Union MT East (Russland)

16A Bldg, Leningradskoe shosse

125171, Moskva, Russland

Western Union Financial Services, Inc. (USA)

7001 E Belleview Avenue, Denver, CO

Western Union International Services, LLC

100 Summit Ave Montvale, NJ 07645

* Datakontrollør for tjenester som beskrevet i denne erklæringen, i Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Færøyene, Grønland, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia (Den slovakiske republikk), Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Den tsjekkiske republikk, Tyskland, Ungarn, Østerrike

** Datakontrollør for salgstjenester på agentkontorer i Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Færøyene, Grønland, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia (Den slovakiske republikk), Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Den tsjekkiske republikk, Tyskland, Ungarn, Østerrike

 

 

Land

Subjekt

Kontaktinformasjon/adresse

Bahrain

NEC B.S.C-partnerskap

http://www.nec-bh.com/

 

Costa Rica

Airpak Fidelity Corp-partnerskap

Airpak Fidelity Corp

Paseo Colon, Torre Mercedes Piso 7, San Jose

Costa Rica

Telefon: (506) 4800-1703

Ecuador

Transferunion S.A.-partnerskap

https://www.redactiva.com/redactiva/contactanos

E-post: comentarios@activaecuador.com

Guatemala

Airpak Fidelity Corp-partnerskap

Airpak Fidelity Corp:

16 Calle 0-53 Zona 10, Edif. Torre Internacional Nivel 15, Guatemala

Telefon: 502-2410-1051

Jamaica

GraceKennedy Remittance Services-partnerskap

GraceKennedy Remittance Services Ltd.

2-6 Trafford Place

Kingston 5

Jamaica

Telefon: (876) 926-2454

E-post: wuonline@gkco.com

Kuwait

Aman Exchange Company W.L.L.

http://www.amankuwait.com/AmanWebsite/index.html

E-post: info@amankuwait.com

Malaysia

Western Union Payments (Malaysia) Sdn Bhd (WUPM)

Telefon: 800-81-3399

E-post: malaysia.customer@westernunion.com

Qatar

Alfardan Exchange LLC

Telefon: 800 3950

E-post: wu.support@alfardanexchange.com.qa

Ukraina

PrivatBank, JSC CB PrivatBank (Ukraina)

E-post: hotline@privatbank.ua

De forente arabiske emirater

Al Fardan Exchange LLC

E-post: wu.support@alfardanexchange.com