Send your loved ones the perfect gift: money.

Verras uw geliefde met het perfecte geschenk: geld.

Het is altijd moeilijk om het juiste geschenk voor een geliefde te vinden. Nu hoeft u niet langer te raden, maar slecht een paar keer te klikken om het perfecte geschenk te verzenden: geld. Geld is een geschenk dat nooit wordt teruggebracht en altijd gewenst is. Met westernunion.nl kan uw geliefde kiezen hoe hij of zij het geld uitgeeft. 

Geld online verzenden via westernunion.nl vanuit huis is snel, handig en eenvoudig.

Kies de leveringsmethode die het best bij u en de ontvanger past. Afhankelijk van het land van de ontvanger kunt u geld rechtstreeks naar zijn of haar bankrekening* verzenden of de ontvanger kan het contante geld ophalen bij het dichtstbijzijnde agentschap in enkele minuten* nadat u het hebt verzonden. In sommige landen kunt u geld zelfs naar een mobiele telefoon* verzenden met wu.com.

 

 


 

Geld in enkele minuten* kan u helpen om in korte tijd geld te verzenden.
Als u geld verzendt dat wordt opgehaald bij een van onze 500.000 Western Union-agentschappen ter wereld, kan de ontvanger het in enkele minuten* in ontvangst nemen. Zoek het dichtstbijzijnde agentschap.
   
Waarom geld online naar een bankrekening verzenden*?
Wanneer u geld naar een bankrekening* verzendt, betaalt u EUR 0 overschrijvingskosten***. De ontvanger hoeft niet naar een agentschap te reizen om zijn of haar geld op te halen. Geld rechtstreeks naar een bankrekening* verzenden, kan tot 3 werkdagen duren. U kunt snelheid afwegen tegen het voordeel om geld te besparen. Lees meer informatie over geld rechtstreeks naar een bankrekening* verzenden en ontdek waar deze service van toepassing is.
   
Verzend geld naar een mobiele telefoon.
In bepaalde landen kunt u geld naar een mobiele telefoon* verzenden, zodat de ontvanger zijn of haar geld sneller en eenvoudiger kan bemachtigen. Zorg dat de ontvanger een mobiele portemonnee* heeft geactiveerd bij een van de aangesloten mobiele netwerkaanbieders in zijn of haar land en dat alles is ingesteld. Controleer de beschikbare bestemmingslanden en mobiele netwerkaanbieders.

 

 


 

Western Union weet dat iedereen, iedere keer dat ze geld verzenden, verschillende behoeften heeft. We werken altijd samen om onze services eenvoudiger te maken voor zowel u als uw ontvangers. Er zijn speciale mogelijkheden beschikbaar voor de ontvangers, afhankelijk van het land waarin ze wonen:

 

In sommige landen is het mogelijk om contant geld rechtstreeks naar een mobiele portemonnee* te verzenden. De ontvanger kiest of hij/zij de mobiele portemonnee* wil gebruiken of zijn of haar geld ophaalt bij een agentschap.

Ontvangers in Turkije kunnen hun geld in enkele minuten* rechtstreeks op hun bankrekening ontvangen** via internetbankieren of bij een geldautomaat.

Ontvangers in India kunnen hun geld rechtstreeks laten overschrijven op hun bankrekening in enkele minuten*. U kunt geld in enkele minuten* verzenden naar deze banken: Bank of Baroda, Federal Bank, Kotak Mahindra Bank, Punjab National Bank, Union Bank of India en Yes Bank. De service Geld in enkele minuten* is beschikbaar indien het doel 'krediet naar NRE-rekeningen' of 'familie-onderhoud' is, indien het INR 100.000 bedraagt of minder, en indien u met een betaalpas of creditcard betaalt.

Welke service u ook kiest, u kunt altijd rekenen op een betrouwbare overschrijving zonder verborgen toeslagen****.

 

 


 

Hoe werkt het?

Het is eenvoudig om u online bij ons te registreren. Ga naar uw online registratieformulier, voer uw naam, e-mail- en woonadres in en kies vervolgens een wachtwoord. Dat is alles! 

Het is zeer eenvoudig om vanuit Nederland voor uw overschrijving te betalen. U kunt betalen met uw creditcard of betaalpas (Visa®, MasterCard®, Vpay®). Of u kunt simpelweg uw bankrekening gebruiken om te betalen met iDEAL.

 

 


 

* Gelden kunnen vertraagd worden of services niet beschikbaar zijn vanwege bepaalde transactiecondities, zoals het verzonden bedrag, het bestemmingsland, beschikbaarheid van valuta, regelgeving, vereisten voor identificatie, openingsuren van het agentschap, verschillen in tijdzones of de selectie van vertraagde opties. Bij mobiele transacties wordt geld via de dienstverlener bijgeschreven op de rekening die gekoppeld is aan het mobiele nummer van de ontvanger. Extra kosten van derden kunnen van toepassing zijn (inclusief SMS, roodstand en contant geld). Zie het overschrijvingsformulier voor de beperkingen.

** Aantal agentschappen op 30 Juni 2016.

*** Western Union verdient ook geld aan het wisselen van valuta. Maak bij uw keuze voor een overschrijvingsservice een zorgvuldige vergelijking van zowel overschrijvingskosten als wisselkoersen. De kosten en wisselkoersen kunnen verschillen per merk, kanaal en locatie op basis van meerdere factoren. Kosten en tarieven kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

**** Wegens plaatselijke beperkingen is het mogelijk dat wisselkoersen in sommige landen zijn vastgesteld bij het ontvangen.